Skip Navigation LinksOver TK Christon > Historiek

Historiek

ThyssenKrupp Christon, uw partner voor staal

ThyssenKrupp Christon is aanvang de jaren ’90 opgericht als private onderneming onder de naam Christon Stainless Steel. De onderneming was gespecialiseerd in de verdeling van RVS buizen en fittingen, in het bijzonder voor de industriële pijpleidingindustrie.

Eind jaren ’90 kocht het Duitse concern ThyssenKrupp alle aandelen van de onderneming en creëerde voor de onderneming snelle groeikansen in de voorraadhouding en verdeling van RVS producten. In minder dan een jaar verdubbelde het personeelsbestand tot 20 mensen.

In 2003 vertrouwde de groep de onderneming twee nieuwe productgroepen toe, deze werden voorheen door andere ThyssenKrupp organisaties gevoerd: non ferro metalen en stalen buizen. Ook de bedrijfsnaam veranderde in ditzelfde jaar, Christon Stainless Steel werd Christon! Vier jaar later werkten bij de organisatie ruim 40 enthousiaste en ervaren medewerkers.

Daarna vond de overname van de firma Laser Works plaats, die gespecialiseerd is in laserbewerkingen van staal, RVS en non ferro. De fusie, daterend van september 2007, bezegelde de organisatie met de nieuwe naam ThyssenKrupp Christon en liet het personeelsbestand aangroeien tot 60 medewerkers. Met de fusie sluit ThyssenKrupp Christon zich aan bij de strategische lijn van ThyssenKrupp die gericht is op service en toegevoegde waarde.

Een belangrijke stap in de groei van onze onderneming, was de fusie met het voormalig ThyssenKrupp Materials Belgium in 2010. Dankzij deze uitbreiding, bieden we gereedschapsstaal, constructiestaalfabrieksvertegenwoordiging en metalen voor de luchtvaartindustrie aan. Gelijktijdig met deze overname, investeerde ThyssenKrupp Christon in een nieuwe productlijn. Special alloys behoort sindsdien ook tot ons assortiment. Door dit scala aan producten, breidde het ThyssenKrupp Christon team uit tot een 100 tal medewerkers.

In januari 2011, werd de voorlopig laatste stap gezet in de verbreding van onze activiteiten. Vanaf dan verhandelt ThyssenKrupp Christon ook fluid power.

Zowel de onderneming als het productengamma kent sinds de start een constante groei en we zijn dan ook trots u vandaag een compleet gamma staalproducten aan te bieden.